Keď vystúpime zo vzťahu plných kompromisov, ktoré presahovali naše hranice pokojného vnútorného mieru (ak sa nám to podarí), tak najčastejšie strácame nádej. Ustrnieme. Prestaneme TVORIŤ. Možno už ani pred rozchodom sme ne-tvorili, a preto sme sa znetvorili počas toho obdobia, keď sme sa cítili bezmocní pohnúť sa ďalej. Stratili sme silu, našu moc, ktorú v sebe každý máme. Stratili sme motiváciu tvoriť. 

Keďže motorom vzťahu je samotné tvorenie (pri zohratých pároch najčastejšie spoločné), vzniknutím stagnácie prestaneme zároveň aj žiť – veď samotný život je tvorenie…. ZMENA. 

Ak po tom, čo sme si tú nádej stratili, tvorenie – dej – prestalo fungovať a to sa rovná pocitu, ako keby sme ani nežili. A tak v podstate aj JE: my nežijeme…. prežívame. Nejak. Ani dokonca sami nevieme, ako. Zo dňa na deň sa beznádejne ešte viac znetvoríme tým ne-tvorením. 

Ako z tohoto bludného kruhu von? Ako nájsť tú motiváciu v živote ďalej žiť? 

Už samotné slovo NÁ-DEJ nás navádza k tomu, aby sme koncentrovali NA DEJ. Teda aby sme začali opäť TVORIŤ. Z netvorenia sme prešli do fáze tvorenia. 

Aby tá nádej vznikla. 

Aby sme začali plynúť so Životom. 

Aby k nám mohla začať opäť prúdiť energia. Tá energia, ktorú sme stratili tým zničením samých seba. 

Aby sme tú našu vnútornú silu našli. 

Aby sme sa mohli napojiť na náš stály zdroj energie – našu PODSTATU. 

Tým, že sa pozastavíme na chvíľku v sebe po ukončení vzťahu, sa dostaneme do nadhľadu, ktorý nám zabezpečí opätovnú možnosť posunu do seba samého. Do toho základu, odkiaľ sme sa vykoľajili vďaka tomu, že sme stratili svoje srdce, keď naše vedenie sme zabudli nasledovať. To vnútorné vedenie, ktoré nám ukazuje smer, cestu, ak ho počúvame. 

Tá nádej je tu stále, ak neprestávame KONAŤ. Činy totiž rozprávajú a nás zavedú k samotným sebe. 

Nič iné nemáme robiť, než to, čo CÍTIME, že máme. Ale to určite. 

okh. 

(Inšpirovaná od Ivy Radulayovej) 

——————————– 

K nadobudnutiu tohoto opätovného vnútorného uvedomenia a posunutiu sa k sebe samotným ti viem pomôcť, ak tak cítiš, že k dokopnutiu k sebe potrebuješ zatiaľ trošku pomoci. SOM TU. Píš, volaj: 

https://www.facebook.com/okharmony1 

harmonia.andy@gmail.com 

0903 858 930 

S láskou: Andy 

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Follow by Email
YouTube
Instagram